Wiki-types

Er zijn drie wiki-types: Leraar, Groepen, Leerling. Daarbij heeft deze module, zoals alle andere modules, de groepmogeijkheden van Moodle: "Geen groepen" "Gescheiden groepen" en "Zichtbare groepen" Dit geeft volgende matrix:

Geen groepen Gescheiden groepen Zichtbare groepen
Leraar Er is maar één wiki en de leraar maakt en wijzigt die. Leerlingen kunnen de inhoud lezen. Er is een wiki voor elke groep die alleen door de leraar kan bijgewerkt worden. Elke leerling ziet alleen de wiki van zijn groep. Er is een wiki voor elke groep die alleen door de leraar kan bijgewerkt worden. Elke leerling kan de wiki's van alle groepen bekijken.
Groepen Er is maar één wiki. Leraar en leerlingen kunnen deze wiki bekijken en wijzigen. Er is één wiki per groep. Leerlingen kunnen alleen de wiki van hun eigen groep zien en wijzigen. Er is één wiki per groep. Leerlingen kunnen alleen de wiki van hun eigen groep wijzigen. Ze kunnen wel de wiki's van andere groepen bekijken.
Leerling Elke leerling heeft zijn eigen wiki en alleen die leerling en de leraar kan die wiki zien en wijzigen. Elke leerling heeft zijn eigen wiki en alleen die leerling en de leraar kan die wiki wijzigen. Leerlingen zien alle andere wiki's van de leerlingen in hun groep. Elke leerling heeft zijn eigen wiki en alleen die leerling en de leraar kan die wiki zien en wijzigen. Leerlingen zien alle andere wiki's van de leerlingen in hun cursus.
Tenzij de groepmodus verplicht gemaakt is bij de vakinstellingen, kan die ingeschakeld worden met het groep-icoontje op de startpagina van het vak nadat de wiki aangemaakt is.
  • Een leraar kan altijd elke wiki van het vak bewerken

Index helpbestanden
Toon dit helpbestand in het English