Upload gebruikers

Eerst deze opmerking: Het is gewoonlijk niet nodig om gebruikers in bulk te importeren - om je onderhoudstaken te beperken, kun je beter eerst manieren verkennen die geen manueel onderhoud vragen, zoals connectie met externe databanken of gebruikers zelf accounts laten aanmaken. Meer over dit onderwerp in het authenticatiedeel van de beheermenu's.

Als je echt een reeks gebruikers wil importeren vanuit een tekstbestand, dan moeten je tekstbestanden als volgt opgemaakt worden:

 • Elke lijn van het bestand moet één record bevatten
 • Elke record is een datareeks, gescheiden door komma's
 • Het eerste record van het bestand is speciaal: het bevat de lijst met veldnamen. Dit bepaalt de opmaak van de rest van het bestand.

  Vereiste veldnamen: deze velden moeten in de eerste record staan en voor elke gebruiker bepaald zijn

  username, password, firstname, lastname, email

  Standaardveldnamen: deze zijn optioneel - als ze niet bijgevoegd worden, dan worden de waarden van de allereerste beheerder

  institution, department, city, country, lang, timezone

  Optionele veldnamen: deze zijn allemaal volledig optioneel. De course names zijn de "verkorte namen" van de cursussen - als ze opgegeven worden, dan zal de gebruiker lid worden van die cursussen. Groepnamen moeten geassocieerd worden met de overeenstemmende cursus, bv. group1 bij course1, enz.

  idnumber, icq, phone1, phone2, address, url, description, mailformat, maildisplay, htmleditor, autosubscribe, course1, course2, course3, course4, course5, group1, group2, group3, group4, group5.

 • Komma's in de gegevens mag je als &#44 noteren. Het script zal automatisch de komma juist terugplaatsen.
 • Voor Boolse velden gebruik je 0 voor onwaar en 1 voor waar.
 • Types worden gebruikt om aan Moodle door te geven of een gebruiker een leerling of een leraar is als er een overeenkomstige cursus bestaat (vb type2 komt overeen met course2). 1 = leerling, 2 = leraar met bewerkrechten, en 3 = leraar zonder bewerkrechten. Als type leeg gelaten wordt of als je geen cursus specifieerd, dan wordt de gebruiker standaard leerling.
 • Gebruik voor cursussen de korte cursusnaam
 • Opmerking: Als een gebruiker al in de databank geregistreerd is, dan zal dit script het userID teruggeven (de databankindex)en deze leerling als leerling aanmelden in de gespecifieerde cursus ZONDER de andere gespecifieerde data te wijzigen.

Hier krijg je een voorbeeld van een geldig bestand om te importeren:

username, password, firstname, lastname, email, lang, idnumber, maildisplay, course1, group1, type1
jonest, verysecret, Tom, Jones, jonest@someplace.edu, en, 3663737, 1, Intro101, Section 1, 1
reznort, somesecret, Trent, Reznor, reznort@someplace.edu, en_us, 6736733, 0, Advanced202, Section 3, 3

Bestaande gebruikersaccounts updaten

Standaard veronderstelt Moodle dat je nieuwe gebruikersaccounts wil aanmaken en zal records waarvan de gebruikersnaam overeenkomt met een bestaande account overslaan. Je kunt echter door de instelling "Update bestaande accounts" op Ja zet, dan zal de bestaande gebruikersaccount aangepast worden.

Bij het updaten van bestaande accounts, kun je gebruikersnamen ook aanpassen. Zet de instelling "Gebruikersnamen bijwerken toestaan" op Ja en geef in je bestand een veld me met als veldnaam oldusername.

Opgelet: fouten tijdens het updaten van bestaande gebruikersaccounts, kan de gegevens van die accounts behoorlijk beschadigen. Wees voorzichtig met de updatefunctie.

Index helpbestanden
Toon dit helpbestand in het English