Aangepaste schalen

Leraren kunnen nieuwe, aangepaste schalen maken om in hun cursus te gebruiken voor allerlei beoordelingen.

De naam van de schaal zou de schaal duidelijk moeten identificeren: deze naam zal verschijnen in een schaal-selectielijst en onder contextgevoelige helpknoppen

De schaal zelf wordt gedefinieerd door een geordende lijst van waarden, gerangschikt van negatief naar positief en gescheiden door komma's. Bijvoorbeeld:

Teleurstellend, Niet goed genoeg, Matig, Goed, Zeer goed, Uitstekend!

Een schaal moet ook voorzien worden van een goede beschrijving over wat ze bedoelt en hoe ze zou moeten gebruikt worden. Deze beschrijving zal verschijnen in helppagina's voor leerlingen en leraren.

Met behulp van het edit-icoon kan de schaal achteraf nog gewijzigd worden, met het kruisje kun je de schaal verwijderen

De beheerder van de site kan van een aangepaste schaal van een cursus in de groep van de standaardschalen zetten. Op die manier kan die schaal in alle cursussen gebruikt worden. De beheerder kan dit doen door in gelijk welke cursus een schaal met het pijltje te verplaatsen van de groep van de aangepaste schalen naar de groep met de standaardschalen.Tenslotte kunnen er één of meer "Standaard" schalen gedefiniëerd worden door je systeembeheerder.

Let op: wanneer een schaal in gebruik is, kan er niets meer aan gewijzigd worden. Ze kan ook niet meer van groep (standaardschalen , aangepaste schalen) verwisselen.

Index helpbestanden
Toon dit helpbestand in het English