Overschrijven

Overschrijvingen zijn specifieke rechten, bedoeld om alleen in een bepaalde context een rol te overschrijven. Hiermee kun je de rechten van een gebruiker bijregelen waar nodig.

Bijvoorbeeld: als gebruikers met de leerling rol in jouw cursus gewoonlijk nieuwe discussies kunnen starten in een forum, maar er is één bepaald forum waar je dat recht wil beperken, dan kun je een overschrijving zetten die het recht van leerlingen om nieuwe discussies te starten VOORKOMT.

Overschrijvingen kunnen ook gebruikt worden om delen van je site en cursussen meer open te stellen en gebruikers daar extra rechten te geven waar nodig. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen je leerlingen het recht geven om bepaalde opdrachten te beoordelen

De interface is gelijkaardig aan die van het definiëren van rollen, behalve dat soms enkel de relevante mogelijkheden getoond worden. Je zult ook sommige mogelijkheden opgelicht zien: die tonen je welke rechten voor die rol actief zouden zijn ZONDER overschrijven actief. (dit is als je overschrijving in ingesteld als OVERERVEN).

See also Rollen, Contexten, Rollen toewijzen en Rechten.

Index helpbestanden
Toon dit helpbestand in het English